viernes, 27 de diciembre de 2013

SANTA COLOMA DE GRAMENET. BARCELONÈS. PATRIMONI INDOCUMENTAT

Fèiem un tomb per Santa Coloma de Gramenet, El topònim deriva etimològicament del llatí *grāmĭnētu, ‘camp de gram’, el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés.

El Josep recordava de la seva època del SERVICIO MILITAR OBLIGATORIO, que venien a fer ‘maniobres a la muntanya ‘, aleshores vivien aquí unes 17.000 persones.


Quan s’alçava la casa de número 13 del carrer de Sant Eulàlia el cens no assolia les 3.000 ànimes, segons les dades municipals, no hi ha constància del promotor, i quan a l’autoria es designa a DESCONEGUT, arquitecte que aixecava una bona part del Patrimoni de Catalunya, i que tenia un domini perfecte de totes les ‘tipologies’ de la construcció. http://www.grame.net/fileadmin/Files/Ajuntament/informacio_urb/planejament/Plans/Vigents/PE158_AD/EI/EI%2008.pdf

Alhora , constatem que malgrat els evidents efectes del tsunami especulatiu - es tancava l’any 2012 amb un cens de 120.593 habitants - disposa encara , aquesta Ciutat d’un Patrimoni Històric que podem qualificar sens dubte com ‘important’, també dissortadament advertim la mancança d’un Catàleg - que mereixi aquest qualificatiu - de Patrimoni en línia.

Em pregunto els motius pels quals m malgrat la identificació ideològica amb els equips de la DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA - durant anys i panys - no s’han sol•licitat des de Santa Coloma de Gramenet els serveis de l’Oficina Patrimoni Cultural, per dur a terme el Mapa de Patrimoni cultural.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario