domingo, 15 de diciembre de 2013

RUÏNES DE L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT FRUCTUÓS D'ARAMUNT. CONCA DE DALT. PALLARS JUSSÀ.CATALUNYA


La Gemma Capdevila Ribes publicava unes magnifiques fotografies d’aquesta església, d'una sola nau amb absis semicircular, volta de canó amb arcs faixons i coberta a dues vessants, que evidencia la passada importància, d’aquest racó de món.


L'absis està cobert amb sis nervis faixons que clouen en una clau circular. Al mur de ponent hi ha el portal format per un arc de mig punt amb dovelles amples amb impostes i extradós ressaltats. La façana té una espadanya de dos ulls, que fou tapiada per construir-ne una altra al damunt, escapçada.


La volta interior està parcialment derruïda, perdent-se els guixos, d'època barroca, que cobreixen l'absis.

De l'estil romànic resten uns capitells amb dibuixos geomètrics.

L'estiu de l'any 2023 - que per qüestions mèdiques se'm feia  molt llarg - l'Ester Gonzalez Vidal,  repetia el camí que havia fet La Gemma Capdevila Ribes


Que Sant Fructuós  que ens ha precedit en el retorn a la casa del Pare, elevi a l’Altíssim la pregària dels aragonesos, asturians,  aranesos,  bascos, gallecs, catalans, valencians, sahrauís,  palestins, gal·lesos, escocesos, irlandesos,   ucraïnesos ,  ..,  i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble.


No hay comentarios:

Publicar un comentario