viernes, 27 de diciembre de 2013

LES ‘TORRES’ DEL PASSEIG MOSSÈN JAUME GORDI VALLÈS DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

Fèiem un tomb per Santa Coloma de Gramenet, El topònim deriva etimològicament del llatí *grāmĭnētu, ‘camp de gram’, el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés.

El Josep recordava de la seva època del SERVICIO MILITAR OBLIGATORIO, que venien a fer ‘maniobres a la muntanya ‘, aleshores vivien aquí unes 17.000 persones.


Josep Alemany i Juvé (1890-1975), construïa l’any 1933 – en el brevíssim lapse de llibertat i democràcia que s’ha viscut en aquesta dessolada terra - les cases bessones , anomenades ‘Torre Maria’ i ‘Torre Teresa’ de números 29 i 31 del Passeig Mossèn Jaume Gordi i Vallès , que llueixen una façana d'inspiració clàssica.
http://www.grame.net/fileadmin/Files/Ajuntament/informacio_urb/planejament/Plans/Vigents/PE158_AD/EC/EC-24_Cases.pdf


Ens agradarà tenir noticia del o dels promotors d’aquests edificis a l’email coneixercatalunya@gmail.com , també de Mossèn Jaume Gordi i Vallès, que presideix el passeig que porta el seu nom, des del baix relleu al timpà de la porta del temple parroquial, obra de l'escultor Miquel Roig i Nadal (1924-1993) , que el representa fent ofrena de l'església de Santa Coloma, envoltat d'un grup de fidels.

No hay comentarios:

Publicar un comentario