viernes, 27 de diciembre de 2013

SANTA COLOMA DE GRAMENET. BARCELONÈS. PATRIMONI INDOCUMENTAT

Fèiem un tomb per Santa Coloma de Gramenet, El topònim deriva etimològicament del llatí *grāmĭnētu, ‘camp de gram’, el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés.

El Josep recordava de la seva època del SERVICIO MILITAR OBLIGATORIO, que venien a fer ‘maniobres a la muntanya ‘, aleshores vivien aquí unes 17.000 persones.

Quan s’alçaven les cases de números 5-7 del carrer de Sant Eulàlia el cens no assolia les 3.000 ànimes, segons les dades municipals, no hi ha constància del promotor, i quan a l’autoria es designa a DESCONEGUT, arquitecte que aixecava una bona part del Patrimoni de Catalunya, i que tenia un domini perfecte de totes les ‘tipologies’ de la construcció.
http://www.grame.net/fileadmin/Files/Ajuntament/informacio_urb/planejament/Plans/Vigents/PE158_AD/EC/EC-22_Casa.pdf


Alhora, constatem que malgrat els evidents efectes del tsunami especulatiu - es tancava l’any 2012 amb un cens de 120.593 habitants - disposa encara , aquesta Ciutat d’un Patrimoni Històric que podem qualificar sens dubte com ‘important’, també dissortadament advertim la mancança d’un Catàleg - que mereixi aquest qualificatiu - de Patrimoni en línia.

Em pregunto els motius pels quals m malgrat la identificació ideològica amb els equips de la DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA - durant anys i panys - no s’han sol•licitat des de Santa Coloma de Gramenet els serveis de l’Oficina Patrimoni Cultural, per dur a terme el Mapa de Patrimoni cultural.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario