jueves, 15 de enero de 2015

CASINET COLON. SABADELL

Retratava la façana d’aquest edifici, i respecte de la història, llegia que la societat Coral Colón fou fundada l'any 1896, ubicant la seva seu original al carrer Major.


Posteriorment, l'any 1905, s'encarregà la construcció d'una nova seu, l'actual Casinet Colón, al mestre d’obres Rafael Estany i Casals , el cost es va finançar amb les aportacions dels socis; fou inaugurada un any més tard, durant la Festa Major de la Creu Alta.

Aquest local, originàriament, estava destinat a Café i tenia un petit escenari.

Cap els anys 20 es sol•licita un permís d'obres per construir un teatre al solar del jardí de l'entitat. Aquest teatre fou inaugurat el 8 de desembre de 1923; l'arquitecte encarregat del projecte fou l’arquitecte Agustí Domingo Verdaguer.

Aquesta entitat, durant la dictadura de Primo de Rivera fou clausurada, molt possiblement perquè, tot i que no era una institució de vessant política, va estar influenciada pel republicanisme federal, radicalment anticlerical.

Posteriorment, durant el franquisme, aquesta entitat tingué, en la seva junta directiva, personalitats destacades del règim .

No hay comentarios:

Publicar un comentario