domingo, 25 de enero de 2015

TORRE SANT JOSEP. SANTA MARIA DE PALAUTORDERA. MONTSENY JUSSÀ. VALLÈS ORIENTAL

Retratava la Torre Sant Josep , al Passeig Vitamènia, 81 de Santa Maria de Palautordera, a la casa anys enrere es duien a terme colònies d'estiu, i era portat per les monges, avui acull a la Policia Local.

La descripció tècnica ens diu ; edifici aïllat al costa d'una antiga masia. Està format per una planta baixa, un pis i unes golfes. La coberta és a tres vessants, acabada per un ràfec que corona i limita les façanes. A la cantonada de llevant hi ha una torre mirador de planta quadrada que sobresurt una planta respecte al cos principal. Els elements formals i decoratius són del llenguatge de l'arquitectura historicista.


No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autors d’aquest magnífic edifici, i malgrat això sembla ser ‘habitual’ tant a Santa Maria de Palautordera, com a Sant Esteve, on encara em succeïa un fet més insoli’t ja que no trobava cap dada d’un edifici que senyoreja l’entrada de la població, no puc deixar de manifestar la meva estranyesa, atès el fet que en ambdós poblacions hi ha governs, que pensem no haurien de permetre aquesta desinformació.


L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentario:

  1. Als anys 50 en aquesta torre estaven les Hermanas de la Caridad de San Vicente de Paul i anaven nenes del Patronato Social Escolar de Obreras del Poblet de Bcna a l'estiu. El carrer q passa pel davant (Vitamenia) no existia, sino que des de l'entrada principal fins la carretera q anava a Sant Esteve hi havia un camí ample exclusiu ple d'impressionants til.lers.

    ResponderEliminar