martes, 27 de enero de 2015

ESGLÉSIA DE SANT ESTEVE. LLANARS. EL RIPOLLÈS. GIRONA. CATALUNYA

La Roser Riubregent retratava l’esglesia parroquial de Llanars, al Ripollès, advocada a Sant Esteve.


La descripció tècnica ens diu que és un edifici de nau única, amb volta de canó apuntada i absis semicircular. Als costats hi ha dues capelles afegides. Sobre la façana principal s'aixeca el campanar, amb coberta piramidal. De la seva decoració cal fer esment de la portada, amb dues columnes amb capitells per banda.


La porta encara conserva la ferramenta original. Al seu interior es conserva un frontal d'altar, possiblement del segle XIII, recentment restaurat pel Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya.

L'església presenta cinc finestres, totes de doble esqueixada: una oberta a la façana principal, a sobre de la portalada, una altra a l'àbsis i les altres al mur sud.

Una característica curiosa d'aquesta església és la diferència de decoració exterior entre el mur nord i el mur sud. Mentre aquell és totalment llis i sense cap mena d'ornamentació, construït amb grans carreus regulars, el mur sud està construït amb carreus petits i mostra un fris en dent de serra emmarcat en unes bandes verticals que fan joc amb les arcuacions llombardes amb què està decorat l'exterior de l'àbsis, aquestes d'una puresa esplèndida.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

No hay comentarios:

Publicar un comentario