lunes, 5 de enero de 2015

ELS RENTADORS DEL PONT D’ARMENTERA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

El meu cosí germà retratava els ara dits ‘rentadors vells’m del Pont d’Armentera a la comarca del Camp sobirà de Tarragona; en aquesta població es situen en un costat del carrer Raval Vell, seguint la línia de cases.


És un espai a l'aire lliure, adossat sobre les façanes, i alçat un esglaó del nivell del carrer. Un petit mur separa les cases dels rentadors i a l'altra banda es troba el mur de tancament que acaba obliquament per poder rentar.

Hi ha passarel•les que passen per sobre dels rentadors per poder accedir a les cases.

No ‘ treballem junts’ – encara - el Josè Verges i jo, això implica alhora que una duplicitat d’esforços, una gran pèrdua de recursos, tot plegat facilita dissortadament l’oblit de la ‘petita història’ dels llocs, pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio, de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; i dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; i ocasionalment també l’església catòlica, juntament amb una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

Tinc l’esperança que aquest 2015 farem més coses junts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario