martes, 27 de enero de 2015

LES ESCOLES PUBLIQUES DE LA II REPÚBLICA DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR. MONTSENY JUSSÀ. VALLÈS ORIENTAL

Començava l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); en el curt període la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i alguns son hores ara, només un trist record.

Demanava a l’Higini Herrero Baró, informació sobre les ‘escoles velles’ de Sant Antoni de Vilamajor, avui Casal Sociocultural SAV, i em contestava ; en sé poca cosa. És un edifici de l'arquitecte municipal, Augusto Miret Baldé. Fou inaugurat el 1932. A les properes Monografies del Montseny, l’ historiador Andreu Pujol Mas (Breda, 12 de setembre de 1986) hi publicarà un article on n'explicarà un munt de coses inèdites. Comparteixo la seva afirmació, segur que serà molt interessant!

Respecte de l’arquitecte, Augusto Miret Baldé, més enllà de la seva inclusió en el col•lectiu d’arquitectes depurats en el II feixisme ( Dictadura del general Franco ) http://www.foroporlamemoria.info/agenda_fm/2004/arquitectos_29102004.htm , no sabia trobar cap dada relativa al lloc i data del seu naixement i traspàs, ni de cap altra de les seves obres.

Imagino que l’escola de Sant Antoni de Vilamajor , quina fotografia manllevava de la pàgina de l’ajuntament, va tenir al llarg de la seva història un o més ‘noms’.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

No hay comentarios:

Publicar un comentario