viernes, 16 de enero de 2015

PALAU DEL BARÓ DE QUADRAS. BARCELONA

En la nostra caminada superàvem l’Antonio Bazan Ramos, i l’Antonio Mora Vergés, l’Avinguda Diagonal, i ens arribàvem fins a la façana del dit Palau del Baró de Quadras.

Manuel de Quadras i Feliu, rebia l’any 1900 per decisió de la reina-regent d'Espanya Maria Cristina d'Àustria, el títol de Baró de Quadras.

El Baró i la seva esposa Joana Anna Veiret i Xipell, encarregaven l’any 1904 a Josep Puig i Cadafalch (Mataró, Maresme, 17 d'octubre de 1867 - Barcelona, 23 de desembre de 1956) la reforma l'una antiga casa de lloguer amb façanes als carrers de Rosselló i a l’Avinguda Diagonal, fruit d’aquest encàrrec és el Palauet entre mitgeres , en el que malgrat la important reforma, alguns elements de l'estructura preexistent són encara visibles.


L'actual façana del carrer Rosselló manté l'aparença d'una casa entre mitgeres pròpia de l'Eixample. La residència del Baró de Quadras ocupa les plantes baixa i primera, i es destinen al lloguer la resta dels habitatges.

Així, els elements més importants de l'edifici són la façana a la Diagonal i als espais i decoració interior de la residència del baró. La façana a la Diagonal és un exemple de la característica de Puig de reinterpretar façanes gòtiques del nord l'Europa (tribuna correguda molt depurada, coronament de façana amb mansardes sobre un potent ràfec). A l'interior, amb un disseny molt heterogeni però molt representatiu de la manera de fer de Puig, es repeteix l'ús d'elements escultòrics goticistes amb profusió de l'ús de ceràmica de colors.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario