lunes, 26 de enero de 2015

ESCOLA PÚBLICA SANT MIQUEL AL CARRER DE BALMÉS,3 DE VIC.

El nom oficial de l’escola era el del dramaturg Ignasi Iglesias Pujadas ( Barcelona, 1871 + Barcelona, 1928 ) , encara que també se l’anomenava com a Sant Miquel, aquest segon nom és el que es va donar a l’escola després de la Segona República.

L’arquitecte fou Josep Maria Pericas i Morros (Vic, Província de Barcelona, 27 d'agost de 1881 - Barcelona, 1 d'abril de 1966)

La descripció tècnica ens diu ; Edifici de planta rectangular coberta a quatre vessants. La façana es troba orientada a migdia. A la part esquerra i dins del recinte del jardí que envolta l'escola es fa visible una nova construcció que segueix força les característiques de la part antiga, la part baixa de la qual presenta un fris de pedra picada. Al damunt s'hi obren unes finestres d'arc de mig punt amb estuc i a la part superior són rectangulars. A la part central on hi ha un portal al qual s'accedeix mitjançant uns graons i el sostre de l'edifici forma un espai obert de forma pentagonal que protegeix el portal d'entrada el qual és d'arc de forma pentagonal que protegeix el portal d'entrada, el qual és d'arc de mig punt amb un escut al damunt de pedra. Aquest espai és decorat amb estuc en el qual s'hi dibuixen formes geomètriques. L'estat de conservació és bo.

Pàgina 405 de file:///C:/Users/Antonio/Downloads/55470-64873-1-PB.pdf

No trobava cap fotografia actual

Tampoc del grup escolar de Roda de Ter, pàgina 424

Ni de l’escola pública Josep M. Xandri de Sant Pere de Torelló, pàgina 427

Sou pregats de fer-nos arribar les vostres operacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario