Lluis Llagos False, penjava una imatge de la façana de L'església parroquial de Sant Feliu de Pallerols, reedificada de nou al segle XVII, conservant encara en aquella data el cementiri que hi va romandre fins a finals del segle XIX.
Això del trasllat dels cementiris va ser potser la primera ‘operació urbanística’ del REINO DE ESPAÑA – no hi ha constància documental que els pagaments en ‘negre’ es fessin amb sobre com diu que feia el Barcenas amb els ‘liders’ del PP.
La descripció tècnica ens diu ; Edifici religiós de grans dimensions.
Destaquen per la seva grandària dos cossos: el campanar i la nau principal. El campanar es construí en diferents anys successius, com queda reflectit en les dates, que comencen l'any 1604 a la base del campanar i van pujant amb l'alçada.
La nau principal té 8 grans arcades als laterals, una de les quals dóna pas i conforma una capella lateral cupulada. Els dos últims arcs conformen un cor.
De l’interior destaca un púlpit de fusta i una imatge d'alabastre de la Mare de déu de Gràcia, si bé la de Sant Feliu, que es trobava damunt l'entrada, va ser robada.
Ens agradarà saber ‘detalls’ d’aquest robatori a l’email coneixercatalunya@gmail.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario