martes, 24 de septiembre de 2013

QUE EN SABEU DE L’ESGLÉSIA ‘NOVA’ DE SANT VICENÇ DE CASTELLOLÍ A L’ANOIA JUSSANA ?

Hem voltat una mica pels 25,28 km² del terme de Castellolí, a l’Anoia jussana; val a dir que des del primer dia, amb la dificultat que comporta la inexistència d’un Catàleg de Patrimoni.

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/02/sant-vicenc-i-el-castell-de-castelloli.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/01/esglesia-vella-de-sant-vicenc-de.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/01/sant-feliu-de-la-vall-castelloli.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/01/lanoia-desconeguda-castelloli-balneari.html

Tinc pendent de resposta les dades bàsiques, època i mestre d’obres i/o arquitecte de l’edifici de la Cooperativa, a les que afegiré ara l’església de Sant Vicenç que s’inaugurava als anys 1940.


L'església d’una sola nau i absis, d’ estil ‘vagament’ noucentista, molt equilibrat i amb referències clàssiques, com les columnes del porxo que precedeix la porta d'entrada presenta planta rectangular, els murs estan realitzats amb maons i el sostre amb teules, coberta a dues vessants.

L’Arquebisbat de Barcelona, publicava un treball molt interessant’ El martiri dels temples’ que aporta informació històrica.

Castellolí depèn de la Diòcesis de Vic que no ha publicat aquesta informació.

Ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com les vostres aportacions relatives a l’arquitecte que aixecava l’església de Sant Vicenç en els primers AÑOS TRIUNFALES del segon feixisme, o Dictadura de Francisco Franco.

No hay comentarios:

Publicar un comentario