jueves, 26 de septiembre de 2013

LA PIETAT ‘ DE RESINA SINTÈTICA’ DEL CEMENTIRI DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

Josep Viladomat i Massanas (Manlleu 1899-Andorra la Vella 1989) va estar molt vinculat a Cerdanyola i Ripollet, on va viure i tenia el seu estudi durant els anys 20 i 30 i on va fer algunes de les seves millors obres.

L'obra té una mida de 150 centímetres d’alçada x 103 centímetres d’amplada x 81 centímetres de fons i està feta de marbre de Carrara.

L'obra -actualment de propietat pública- va romandre a la seva ubicació original, al cementiri de Cerdanyola, des del 1929, l'exposició a l'aire contaminat – sobretot per la pluja àcida, segons el mateix Consistori – la van deteriorar, així el 19 de novembre de 2001, l'Ajuntament la va fer traslladar al Servei de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, a Sant Cugat. Allà, es va aplicar un sistema innovador de restauració amb làser que ha permès recuperar bona part de l'estat original sense afectar l'escultura, que es troba ara a l’edifici de la Casa de la Vila.

Per acompanyar les despulles mortals de Dª Dolors Ramis ( ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del segon cognom, i també les dades del seu cònjuge ) se n'ha fet una còpia de resina sintètica.


La ‘bonicia’
Municipal m’ha fet entendrir fins al moll de l’os !

No hay comentarios:

Publicar un comentario