viernes, 27 de septiembre de 2013

EL PANTEÓ DEL CRIST ‘DESCONEGUT’ AL CEMENTIRI DE SANT MARTÍ DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

No fa encara 100 anys que es feia aquesta obra, i si em de fer cas de les dades publicades des de l’Ajuntament, s’ha esborrat la memòria del seu autor.


Sabem que la família que l’encarregava continua existint, i suposem que aquesta dada ( la de l’autor de Crist ) no devia ser – ben al contrari – un secret de família.

Cerdanyola del Vallès, assolia tot just els 1300 habitants , l’any 1916 quan es duia a terme l’obra, i malgrat el creixement del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ) 3.026 veïns al cens de 1930, i l’explosió demogràfica del segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ), 51.173 habitants l’any 1981, tot just desprès de la mort del sàtrapa, imagino que ha estat possible – i encara ho és – demanar des de l’Ajuntament, aquesta dada a la família.

El fet que l’exercici de l’Autoritat Civil s’hagi exercit de forma quasi habitual per part de persones poc o gens vinculades a la ‘Petita Cerdanya’, i a la terra catalana, no és – no hauria de ser – cap impediment per a fer aquesta gestió tant senzilla.

Ens agradarà tenir coneixement de l’autoria d’aquest grup escultòric a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario