sábado, 22 de marzo de 2014

LA CAPELLA DEL SANT CRIST DEL CEMENTIRI DE SANT JUST DESVERN

Em costava trobar el Cementiri Municipal de Sant Just Desvern, situat a l’ombra de l’edifici Walden 7 , al que no semblen afectar gaire les ‘ exhalacions cadavèriques ‘ que des de la ‘Comissió d’Experts ‘ del REINO DE ESPAÑA, donaven cobertura ‘legal’ a la primera gran operació d’especulació urbanística que abastava tot el territori de l’estat. Els acientífics d’arreu del món encara riuen avui d’aquella bajanada, per curiosament en les posteriors ‘Comissions d’Experts’ surten sempre els mateixos cognoms.

Retratava la Capella del Sant Crist de factura ‘progre’ - per posar-hi alguna etiqueta.


I posteriorment el Panteó de la Família Coquillat-Lora que no trobava inclòs dins la relació de ‘feina pendent’ que substitueix el Catàleg de Patrimoni Històric i/o Artístic.


L’escut de Sant Andreu Desvern – una campana – i no almenys un vern – que li dona el nom – i que creixia a les vores de les rieres de cabal més o menys constant i no sotmeses, en general, a grans revingudes, em fa pensar que als que remenen aquí les cireres, això de la història i/o el patrimoni els sembla – per dir-ho de forma políticament correcta - , una pèrdua de temps.


http://santjust.net/corporaciomunicipal

http://www.santjust.cat/patrillibre/index.htm

Potser si que cal insistir, malgrat sembla que hores d’ara tothom ho té coll avall - i no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.


El veí poble de Sant Joan Despí dissenyava el seu escut municipal amb una mica més de seny.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario