sábado, 1 de marzo de 2014

NOUVELLE EGLISE DE SAINT-PIERRE BOIXADORS. SAINT-PIERRE SALLAVINERA. l’ANOIA. CATALOGNE

Al segle XVII, llegia que pels voltants de 1626, desapareixia Boixadors com a poble, i passava a formar part de Sant Pere Sallavinera.

El culte continuarà però a l’església de sant Pere del Castell de Boixadors, fins al segle XIX, en que s’aixecava a la vora del camí, entre el mas de les Bassetes i cal Gironella, un nou edifici de planta rectangular i un campanar de torre coronat amb una coberta piramidal de ceràmica.


Durant la II República – vinculada sempre pel feixisme i el cleptofeixisme, amb actuacions anticlericals - , va ser reformada com acredita la data gravada al damunt de la porta.


No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte autor d’aquest edifici. Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Hores d’ara tothom té coll avall que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

Adossada a l'església hi ha la rectoria - de la que no tenim tampoc dades del mestre d’obres i/o arquitecte- i a menys de 100 metres continuant el camí, el petit cementiri, que comparteix la desídia documental.

El triomf de les tesis del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL, és una pèrdua per a Catalunya, i també per al món civilitzat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario