viernes, 21 de marzo de 2014

LA CASA BRAGULAT D’ALELLA

L’Antoni Calvo Uribe, retratava l'antic casal dels Pujades de Vall, família important d'Alella, la finca original, és una construcció de tres cossos situada al bell mig del nucli antic d'Alella, modificada per l'aparició de diversos volums adossats a ambdós costats.

L'any 1465, els Pujades de Vall tenien sepultura dins l'església parroquial de Sant Feliu d’Alella.

L'any 1893 la posseïa encara la vídua Rosa Calderó de Pujades.

Passava als anys 1950 ,a Francisco Bragulat ( no sabíem trobar enlloc el cognom matern, i sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com ) , Inventor del sidral (Bragulat) i de l’Aiguanaf , els Bragulat han destinat una part de la finca com a magatzem de vins.


El volum principal correspon a una construcció de tres cossos situada al bell mig del nucli antic d'Alella, modificada per l'aparició de diversos volums adossats a ambdós costats. És de planta baixa i pis, amb coberta a dues aigües. La façana principal, orientada a sud-est, està ordenada segons tres eixos de composició verticals, si bé les finestres laterals estan disposades irregularment. En posició central trobem un portal rodó amb grans dovelles, flanquejat per finestres rectangulars amb llinda de pedra. La planta pis està formada per tres interessants finestres gòtiques d'arc conopial, emmarcades amb carreus de pedra, i un rellotge de sol

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

2 comentarios:

 1. http://lescasesdalella.cat/casa/4189/can-bragulat

  http://lescasesdalella.cat/casa/4189/can-bragulat/historia

  http://lescasesdalella.cat/casa/4189/can-bragulat/arquitectura

  ResponderEliminar
 2. Perdoneu, aquesta casa no és can Bragulat (que és veïna, a l'altra banda del carrer Dom Bosco i uns metres més amunt de la riera Coma Fosca), sinó Can Viló:

  http://lescasesdalella.cat/casa/4193/can-vilo

  ResponderEliminar