martes, 25 de marzo de 2014

LA NOUVELLE ÉGLISE DE SANT ROMA DE VILANOVA DE SAU. OSONA. CATALUNYA

L’amic Sergi Campas Canalias retratava l’església nova de Sant Romà de Sau, situada a d'alt d'un turó, prop de les cases conegudes com a Sant Romà avui abandonades; l’església ‘vella’ acostuma a trobar-se voltada d’aigua, i dissortadament la nova ‘ voltada de soledats’.


Josep Maria Pericas i Morros (Vic, Província de Barcelona, 27 d'agost de 1881 - Barcelona, 1 d'abril de 1966 ) aixecava l’any 1951, una església d'una sola nau, que marca però el creuer tant a la planta com a l'alçat. L'absis és de planta semicircular peraltada amb finestres rectangulars que divideixen els espais en columnes de pedra amb els capitells decorats. A ponent s'hi adossa una capella lateral mentre a la part contraria s'hi afegeix un altre cos que havia estat utilitzada com a vivenda per part del rector. Ambdós cossos es comuniquen amb la nau principal per l'interior. Als peus del temple s'hi troba el cor i a l'interior s'hi troba una taula d'altar de marbre amb un retaule, ambdós dissenyats pel mateix arquitecte.

La façana es troba orientada cap al sud-oest i disposa del capcer triangular amb una finestra de pedra decorada amb vitralls. Just a la part de davant forma un atri. A la part esquerra del portal s'alça un campanar a mode de torre circular. L'aparell constructiu és de pedra vista i amb un color gris.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario