viernes, 7 de marzo de 2014

LA TRINITAT DE BATET .OLOT. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

L’Anita Valeri Puigvert em feia arribar una fotografia de l’església de la Trinitat de Batet, única entre les esglésies de la diòcesi gironina dedicada a aquest misteri.


La descripció ens diu ; Església de tres naus i planta de creu llatina. Les voltes són de creueria amb mènsules representant testes infantils que cal considerar posteriors. L'absis, a llevant, és rodó i per la banda de migdia hi té adossada la sagristia (obra d'ampliació posterior). La part primitiva de l'església és la de l'oest, on hi ha una porta d'arc de mig punt format per dovelles de ferradura. El campanar és de torre, bastit sobre la primitiva espadanya. S'assenta sobre el mur de ponent, al centre del qual, sobre la porta, hi ha un ull de bou.

La citació més antiga documental correspon a l'any 1263, fou ampliada almenys en dues ocasions per la banda de llevant.
La darrera reforma s'efectuà a principis del segle XVIII, amb ‘ els diners d’Amèrica ‘.

Les obres de restauració portades a terme pocs anys enrere, comportaven que a l'interior, se suprimís el cor, i l'escala d'accés al campanar, al qual s’accedeix ara des de l’exterior.

Té una gran semblança amb l’església de Santa Maria de LLerona, al terme de les Franqueses del Vallès, a la comarca dita del Vallès Oriental, de la Província de Barcelona, de la colònia del REINO DE ESPAÑA, que els nadius i/o aborígens en diem Catalunya

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixerxatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario