lunes, 20 de abril de 2015

CAN COMELLES. ESPARREGUERA. LLOBREGAT JUSSÀ. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré davant el casal format per diverses edificacions i una capella - de la que no trobava l’advocació, ho demanaré al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) -.


La descripció tècnica ens diu que la casa està construïda amb maó i orientada cap al sol naixent. La part més antiga, feta amb tapial, correspon a l'actual celler i conserva alguns arcs gòtics apuntats. El bloc principal és de planta rectangular, té una torre mirador adossada i consta de planta baixa i dos pisos. La façana principal té un porxo a l'entrada i les obertures tenen reixes de ferro forjat. La coberta és plana amb una barana balustrada. Pel que fa l'interior, hem de destacar la barana de fusta de l'escalinata, amb elements decoratius renaixentistes i barrocs. El pati és de finals de segle XIX; aleshores es convertí en un jardí amb escultures italianitzant amb déus, passejos.

No trobava cap referència al mestre d’obres i/o arquitectes autors de la reforma que li atorgava l’actual aspecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), en relació a la capella de Can Comelles, em deien que tenia l’advocació de Sant Magí, i antigament havia estat dedicada a Santa Maria.

L'any 1983 estava sense culte i era propietat de l'ajuntament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario