domingo, 5 de abril de 2015

FLORIAC. COLLSUSPINA. MOIANÈS. OSONA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré, davant la masia Floriac , en ocasió de la sortida número 100 que fèiem; aquesta casa que es troba al peu de la carretera que porta de Tona a Collsuspina, l'antic camí Ral de Vic a Manresa, abans d'arribar al coll de la Pullosa, ell l’havia conegut feia més de 70 anys.


La descripció tècnica ens explica que es tracta d'un edifici ubicat en un lloc elevat, format per diferents cossos, el principal és de planta baixa i dos pisos, cobert amb teulada a doble vessant amb carener perpendicular a la porta principal que s'obre a migdia. A la banda de ponent hi ha dos cossos annexats que eren antics coberts de la casa. Tot i tractar-se d'un edifici que ha estat rehabilitat darrerament i que s'ha configurat amb ampliacions de diferents èpoques, l'estructura deixa veure un gran casal que possiblement estaria fortificat, tal i com deixa veure l'estructura i les diferents espitlleres a la planta baixa.


La façana té porta adovellada, amb dovelles llargues i un escut tallat a la dovella central amb la inscripció 1568 JHS FLORIAC, i que té la mateixa tipologia que l'escut de la masia l'Espina, no es tracta d'un escut nobiliari ja que no porta les armes de la família, és una inscripció repartida en tres nivells dins un escut apuntat per la part inferior; sobre la porta hi ha una finestra amb llinda d'arc conopial. Una porta del cos annex a la banda de llevant té inscrita a la llinda la data 1756, i una finestra porta la data 1789. Destaca la gran portalada d'arc de mig punt que s'obre al costat de la façana i que permet l'accés a unes antigues quadres.

http://www.collsuspina.cat/public/noticia/Obren_el_restaurant_del_Floriac,_amb_el_nom_de_Can_Puxes/

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario