lunes, 13 de abril de 2015

ESCOLES CONSTRUIDES PER LA MANCOMUNITAT DE CATALUNYA

Des del coneixercatalunya.blogspot.com començàvem l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); NOMÉS en el curt període la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, i prèviament la Mancomunitat de Catalunya activa entre 1914 i 1923/1925, va desenvolupar una gran activitat en els àmbits de l’educació i la cultura ; alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i dissortadament molts son hores ara, només un trist record.


BARCELONA

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/04/escola-mila-i-fontanals-barcelona.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/05/escola-mossen-jacint-verdaguer-barcelona.html

ELS TORMS

https://joanbenetipetit.wordpress.com/2013/03/06/inauguracio-de-lescola-dels-torms-fragments-duna-cronica-de-valeri-serra-boldu/

LA MASÓ
http://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/maso-la/escoles-publiques-de-la-maso

PALAU-SAVERDERA
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/04/edifici-de-lajuntament-de-palau.html

SANT LLORENÇ SAVALL. Antoni Falguera i Sivilla (Barcelona, 1876 - 1947)
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2014/05/les-escoles-publiques-la-postal-de-sant.html

Des de l’1 d’abril 1939 en que començava tècnicament el II feixisme ( dictadura de Franco ), fins als nostres dies, des de les administracions públiques, s’ha fet una tasca quina finalitat última és l’anorreament de Catalunya, si més no, en l’àmbit cultural, i molt concretament pel que fa a la documentació del patrimoni Històric i/o Artístic .

L’adveniment de la ‘ Democraciola’ , no ha suposat cap canvi substancial en aquesta ‘política’ , i és que l’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

No ens cansem de recordar aquestes paraules "totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres". Lluís Companys i Jover (el Tarròs, municipi de Tornabous, 21 de juny de 1882 – Barcelona, 15 d'octubre de 1940), President de Catalunya, assassinat per la dictadora del general Franco.

Sou pregats de fer-nos arribar imatges, i si en teniu coneixement les dades dels arquitectes que les aixecaven a l’email coneixercatalunya@gmail.com , tant d’aquestes, com de les que en tingueu coneixement.

No hay comentarios:

Publicar un comentario