sábado, 18 de abril de 2015

MERCAT MUNICIPAL D’ESPARREGUERA. LLOBREGAT JUSSÀ. CATALUNYA

Josep Domènech i Mansana (Barcelona, 15 d’abril de 1885 - ibídem, 7 d’octubre de 1973), va ser un dels arquitectes ‘ tot terreny’ que donava Catalunya.Retratava en aquesta ocasió el Mercat Municipal d’Esparreguera, del que ens diu la fitxa tècnica; edifici de planta basilical de tres naus, amb la central més elevada que les laterals que permetre l’entrada de llum. La coberta és a dues aigües en la nau central i a un a les laterals. La porta d’entrada està en un dels seus costats llargs. Té una gran quantitat de finestres, totes rectangulars disposades de forma regular per totes les façanes. L’edifici està pintat de blanc excepte les pilastres, que acaben en un capitell molt simplificat, i un sòcol que recorre tot l’edifici.


El Mercat s’aixeca just al costat de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya, obra també de Josep Domènech i Mansana.

L’any 1917 fou nomenat arquitecte del Ministeri d'Instrucció Pública, des d'on realitzà escoles a Badalona, Argentona, Igualada, Esparreguera, Sant Celoni, la Batllòria, Santa Maria de Palautordera,...

Sou pregats de fer-nos arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com , imatges, i si en teniu coneixement les dades dels arquitectes que aixecaven escoles públiques en els anys previs i/o immediats a la dictadura franquista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario