martes, 31 de enero de 2017

CAN CAPELLA. LLAFRANC. PALAFRUGELL. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa em feia seguir unes magnifiques fotografies de Can Capella al carrer Escales de Garbí amb Plaça de la Marinada de Llafranc.


Patrimoni Gencat ens diu que forma part d’un grup de cases d'estiueig situades entre les escales de Garbí, els carrers Verge del Carme i Pere III i la plaça Marinada, a Llafranc.

El conjunt original fou bastit entre els anys 1920-30, amb intervenció de l'arquitecte Josep Rodríguez Lloveras (Barcelona, 1902 — Barcelona, 1984) . Treballà amb Josep Puig i Cadafalch (Mataró, el Maresme, 17 d'octubre de 1867 – Barcelona, 23 de desembre de 1956) i Adolf Florensa i Ferrer (Lleida, 15 de maig de 1889 – Barcelona, 14 de juliol de 1968), a Barcelona, i amb Joanes i W. Krüger, a Berlín. El seu darrer projecte fou el ‘Poblat típic’ a la urbanització Empuriabrava, de Castelló d’Empúries.

La construcció de nous edificis i diversos processos de reforma n'han alterat la fesomia; tanmateix, conserva en general el caire noucentista, reflectit especialment en edificis com Villa Anita o Can Capella, gran casal que encara avui és un punt de referència en la imatge de la badia de Llafranc.

Es tracta en general d'edificis unifamiliars situats a diversos nivells tot adaptant-se a la morfologia del terreny, que presenten dimensions i tipologies diverses, amb predomini d'elements arquitectònics del vocabulari noucentista (torratxes, balustrades, florons, decoració amb terracota, etc).

Ens agradaria que la Revista de Palafrugell publiques aquestes notes, per tal de facilitar – fins on sigui possible – la recuperació de la memòria històrica

No hay comentarios:

Publicar un comentario