viernes, 20 de enero de 2017

QUE EN SABEU DE L’EDIFICI DIT CA L’HOSPITAL A PALAU DE SANTA EULÀLIA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa publica unes magnifiques fotografies d’aquest edifici entre mitgeres, de planta baixa i un pis, amb coberta de teula a dues vessants amb el carener paral•lel a la façana, del que ens diu patrimoni Gencat; la façana presenta una composició simètrica i té dues portes d’accés.


Situada una a l'esquerra, d'arc de mig punt amb dovelles de pedra. A la clau figura la data del 1567. Damunt la porta hi ha tres dovelles verticals, la central de les quals mostra les restes d'un relleu. Són elements remarcables les finestres adintellades del primer pis, especialment la situada a la part superior de la porta, que presenta un arc conopial amb arabesc calat i relleus florals a les impostes.


I l’altra de llinda monolítica sobre carreus encorbats. Dalt d'aquest segon portal hi ha un escut amb la figura d'un gat, entre flors .


Ens agradarà tenir més noticies d’aquesta casa. Va exercir com hospital en algun moment ?. L’escut que llueix a la façana a quina família va pertànyer ?.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , ‘posar en valor’ el nostre patrimoni històric i/o artístic, és per als catalans un imperatiu ètic

No hay comentarios:

Publicar un comentario