miércoles, 11 de enero de 2017

QUE EN SABEU DE L’EDIFICI MAGNIFIC DE LA CASA RECTORAL DE SANTA MARIA DE SERRA DE DARÓ?. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Llegia a : http://www.serradedaro.cat/media/sites/196/bisbat-rectoria-conveni.pdf

“Urbana.- Antiga casa rectoral de Serra de Daró, de superfície aproximada 388 m², situada a la Plaça del Senyor, núm. 4, del municipi de Serra de Daró. La finca està composada per l’antiga casa rectoral, que te una superfície de solar, en planta baixa, d’aproximadament 156 m2. i sobre la qual hi ha construïdes dues plantes, la planta primera amb 156 m2. i la planta segona amb 155 m2; per un pati, de 107 m2. de superfície aproximada, situat a l’est de la casa rectoral; i pel jardí, de 126 m2. De superfície aproximada, situat al sud de la casa rectoral”

La casa sembla que fou construïda en el breu període (1891-1928) en que Roberto Robert y Suris, va ostentar el títol de Comte de Serra i Sant Iscle, al ensems que els de comte de Torroella de Montgrí, i marqués pontifici de Robert.

No trobava cap dada de l’autor d’aquest magnífic edifici, que pertany avui a l’Ajuntament de Serra de Darró; Patrimoni Gencat, diu que està en fase de documentació.
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=7423


El consistori de Serra de Daró, no té Catàleg de Patrimoni en línia, desconeixem doncs si tenen aquesta informació, i sabem també qui va ser l’autor de l’edifici de l’ajuntament i escoles. Els ho demanarem.

Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario