lunes, 26 de noviembre de 2012

AULA DE MÚSICA DE CERVELLÓ

Llueix aquest rètol en la casa de número 102 del carrer Major, emparedada entre dos edificis de semblants característiques, que conformen una petita illa de la ‘memòria històrica’ d’aquest poble que tenia 1720 veïns l’any 1900, i 8651 l’any 2011.


El creixement demogràfic s’emportava per davant la majoria d’edificis amb façana a la carretera N-340 – ara Avinguda Catalunya i carrer Major - en el lapse que va des de 1970 , al tsunami especulatiu que ha portat al Regne d’Espanya – de fet bàsicament als assalariats – a la misèria. En aquesta carrera cap a la fam, la desatenció social i sanitària, la destrucció de l’ensenyament públic, ..... , els que remenen les cireres volen ‘repartir culpes - tothom té clar quines sigles politiques han guiat l’estat en aquesta ‘democraciola’, oi ? – PP, i PSOE.

De l’edifici assenyalar amb el número 104 hi ha una mínima informació perquè aquí va nàixer el Josep Tarradellas i Joan, de la casa de número 100, ni un trist mot malgrat ser possiblemebnt l’edifici més singulars del tres.

No trobava informació de l’Aula de Música més enllà d’una actuació en ocasió de la Diada d’enguany : http://www.cervello.cat/Actualitat/Noticies/tabid/81/TabIdOrigen/297/Id/642/Default.aspx

Com és dissortament habitual cap dada del promotor de l’edifici, del mestre d’obres,...i pel que fa a la descripció tècnica : Edifici entre mitgeres de planta baixa i un pis. A la planta baixa s'obre una porta i una finestra i al primer pis un balcó; totes les obertures són allandades i tenen una motllura llisa al voltant. També hi ha una motllura als costats de la casa. La façana està rematada per un línea corba amb una bola de pedra a banda i banda i dintre de l'espai que queda hi ha un esgrafiat amb la data "1900".

Cervelló farà un catàleg del seu Patrimoni històric i/o artístic, abans no desaparegui definitivament ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario