viernes, 16 de noviembre de 2012

POSEM QUE PARLO DE CASTELLTERÇOL


Cercava pel google ‘ Història de la Casa Nubiola de Castellterçol’, i tot el que aconseguia trobar era :
www.gencat.cat
CASA NUBIOLA
Categoria
Element Arquitectònic
Altres noms
CASA TIN
Adreça
c/ de Quadró, 47
Municipi
Castellterçol (Vallès Oriental)
Utilització
Segona residència
Estil
Modernisme

Torre de planta quadrada envoltada de jardí. Consta de planta baixa i dos pisos amb coberta a dues aigües. Corona l'edifici una petita torre de secció quadrada amb coberta de fusta modernista a quatre vessants. La casa d'inicis del segle XIX va ser ampliada a principis del segle XX; d'aquesta remodelació és el ràfec de fusta a sota del qual hi ha unes pintures modernistes d'essers mitològics. El parament és de pedra emblanquinada.





Repetia la cerca posant ara ‘ Història de la Casa Tin de Castellterçol’/‘ Història de la Casa Tint de Castellterçol’.  I, en la segona opció, trobava :

EL TINT
37  Adreça: Carrer Quadró, 47
http://www.castelltersol.cat/fitxer/2592/FITXES_2_BCIL.pdf

L’edifici està vinculat a la important activitat tèxtil del poble. És un ampli  edifici amb una torre al mig, amb una estructura de pedra o maons amb  alers de fusta decorats. La façana  està pintada de forma decorativa,  especialment sota els alers on hi  ha una filera d’ornaments. Sobre el  portal, hi ha una pintura que ens indica l’època de la construcció de la  casa, l’any 1801.

L’edifici està connectat a un gran jardí. Al llarg del carrer hi ha petits  edificis moderns que es van construir més tard seguint el mateix estil que  l’edifici principal.


Ambdós coincideixen en no fer esment ni dels promotors, ni del arquitecte i/o mestre d’obra.

Ambdós s’esforcen en remetre a fons que no especifiquen :   

La casa d'inicis del segle XIX va ser ampliada a principis del segle XX Per qui ?.

L’edifici està vinculat a la important activitat tèxtil del poble. Quina vinculació concretament ?.
...
Cal reconèixer que un tal nivell de desinformació, demana alhora que una clara ‘motivació’, un elevadíssim ‘nivell tècnic’ a l’abast d’un limitat nombre de persones.

L’amic i mestre, Feliu Añaños i Masllovet, afegia únicament al  seu peu de foto, ala Galeria fotogràfica del Moianès : El nom li ve donat pel fet de que aquesta casa havia estat anteriorment una fàbrica de tints.

Sou pregats d’ampliar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com ; no us podem garantir dissortadament que això ajudarà en la lluita contra la desprotecció de les classes més febles; que farà retornar al catàleg de medecines cobertes per la Seguretat Social, totes les que s’han tret des del GOBIERNO DEL PP, que crida contra l’€ per recepta – que només s’aplica als medicaments que finança ‘parcialment’ la S. Social - ,...  tingueu clar però, que aquesta mena d’accions desinteressades – de fet en interès de tothom – marquen la diferencia subtil entre els essers humans i la resta de plantígrads.

Els fils que envolten l’edifici formen part de la ‘ mise en scène’ pròpia de les Companyes de Servei Públic, per fer patent  l’estimació de España, vers Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario