sábado, 10 de noviembre de 2012

Oratori de Nostra Senyora de Montserrat de Can Buxó a Ripollet al Vallès Jussà.

L'oratori és dedicat a la Patrona de Catalunya i va ser decorat per un fill de la casa, monjo benedictí de Montserrat , Josep Mª Gassó i Buxó, ,fill del Doctor Josep Gassó i Vidal i de la Sra. Encarnación Buxó i Torras, , autor també d’un un mural de rajoles decorades on hi apareixien, Sant Damià i Sant Damià, els noms d’aquest sants van inspirar la denominació de la Pizzeria-Restaurant Sandacos

De la descripció del que hi ha a la Capella, llegim : al centre de la pintura mural trobem una imatge de la Mare de Déu de Montserrat en un tron adornat, Jesús assegut a la seva falda, flanquejada per dos àngels, i quatre sants a ambdós costats entre palmeres; les cares de les figures són retrats de membres de la família Buxó / Gassó.

La part de baix està pintada amb una franja amb ovelles.

Les bigues de la capella i el sostre resten pintades.

L’Oratori disposa d’un portal d’accés, datat del 1946 amb dovelles i una reixa de ferro forjat.

Demanaré la col•laboració dels meus amics de Ripollet, també de l’Arxiu Gavin del Monestir de les Avellanes a la Noguera.

Per descomptat si fos possible, m’agradaria accedir-hi per tal de retratar-la , si coneixeu als propietaris sou pregats de fer-los-ho saber, el nostre email coneixercatalunya@gmai..com és la manera de dir-nos-ho a nosaltres.


http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08180

No hay comentarios:

Publicar un comentario