martes, 24 de marzo de 2015

IN MEMORIAM. GRUP ESCOLAR DE LA CREU ALTA AL SABADELL DE LA II REPÚBLICA

M’havia qüestionat l’existència d’una única escola publica a Sabadell, en ocasió de intentar documentar les escoles anteriors al II feixisme ( dictadura de Franco )

Trobava una magnifica informació :
http://www.slideshare.net/fadelant/historia-cfa-can-rull

en la que en relació a l’edifici del Grup Escolar de la Creu Alta, quina imatge em feia arribar el Feliu Añaños i Masllovet, deia ;


L’altra edificació educativa promoguda per l’ajuntament republicà va ser el Grup Escolar de la Creu Alta situat a la carretera de Prats. El projecte, de l’arquitecte municipal Joaquim Manich i Comerma, es va signar l’any 1935 i un cop acabat d’enllestir fou enderrocat l’any 1942 per una decisió de les noves autoritats franquistes.

Està clar que aleshores – I ARA – hi ha opcions politiques que NO ESTAN per promoure l’educació, oi ?.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Jaume Manyosa, deixa un comentar al facebook; amb la informació que es dona en aquest blog, hi ha alguna cosa que no em quadra, jo vaig néixer l’any 1944 i de petit recordo passar per la Carretera de Castellar (ara de Prats) per davant d'aquest edifici i veure fumera, hi havia gent que mal vivia, segurament arribada de regions del sud d'Espanya i que no tenien habitatge. Crec que es va enderrocar l’edifici de l’Escola a finals dels 40.

No hay comentarios:

Publicar un comentario