miércoles, 4 de marzo de 2015

ANTIC EDIFICI DE LES ESCOLES D'ARGELAGUER. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Els amics de la wikipedia adjudiquen l’obra que qualifiquen de Noucentista ( 1929 ) a l’arquitecte Enric Matas Ramis ( 1887 + 1956 )

A la pàgina http://patrimoni.garrotxa.cat/30/ li adjudiquen a l’arquitecte Rafael Sánchez Echeverría , autor també de les escoles de :

CEIP RUIZ GIMÉNEZ - Nubelo

Col•legi Públic Empúries - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sortida a Sant Esteve de Guialbes i Terradelles - CENTRE ...

TOT SON PUNTS DE VISTA: CEIP SANT PAU. FIGUERES ...

escola pública ruiz gimenéz de palamós, l'empordà jussà.

[PDF]Butlletí - Col•legi d'Arquitectes de Catalunya

[PDF]E S C O L A R P Ú B L I C A El concepte de patrimoni ... - Ra

PDF]50 anys deis Estudis Nous —ara Escola Gaziel— de ... - Rac

PDF]Descarregar llibre - Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

[PDF]NORMATIVA I CATÀLEGS - Web oficial de l'Ajuntament de ..

La descripció tècnica ens diu ; Edifici de planta rectangular amb teulat a quatre vessants que va ésser utilitzat durant molts anys com escola pública. Té dues portes d'accés (una a llevant i una altra a ponent) amb petita escala i porxos d'entrada; a cada costat d'aquests hi ha una finestra rectangular. Les obertures de les aules (deu a cada costat) s'obren a migdia i tramuntana; en aquestes mateixes façanes hi ha dos cossos de planta rectangular, que es prolonguen vers l'exterior, que havien estat destinats a serveis. Les façanes de l'edifici estan pintades i les obertures emmarcades amb pedra adossada.


La imatge és de la pàgina http://calaix.gencat.cat/handle/10687/66543

L’explicació d’aquesta doble atribució podria estar en la història de l’escola que va funcionar fins l’acabament de la guerra civil, malgrat que durant l’últim any de la guerra fou utilitzada pels republicans com a magatzem farmacèutic i en la retirada es va cremar.

Entre el 1940 i el 1941 va ser reconstruïda. No consta l’arquitecte de la reconstrucció.

Fou tancada per manca d’alumnes l’any 1977.

L’any 1987 es va tornar a obrir.

En qüestió d’escoles TOTHOM n’ha vist almenys una al llarg de la seva existència, i no és la de Argelaguer la única de que no hi ha constància documental a la comarca de la Garrotxa

Demanarem informació a l’Ajuntament, i des d’ara esperem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Faig extensiva la petició a TOTS els ciutadans particulars, Ateneus, Casals de Cultura, grups de recerca, Arxius Històrics, ....

1 comentario:

  1. You have a nice blog! I love it, I am very entertained and I learned a lot! I will follow all your posts everyday! You are a genius indeed and all of your words are meaningful, I will promote your blog to my friends and I am very sure they will also like your blog!

    Rugged Breed
    Hot Artz
    Move Igniter

    ResponderEliminar