miércoles, 4 de marzo de 2015

ESCOLES VELLES/BELLES DE LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

N’havia fet una minsa part, en la majoria de casos, perquè no hi ha dades PÚBLIQUES d’aquestes ‘ escoles velles’, en altres perquè costa trobar persones que en guardin memòria.


No és casualitat aquest ‘oblit’, té en el cas de Catalunya una clara intenció, la de fondre la nostra ‘identitat pròpia’ mitjançant la eliminació dels elements físics que la sustenten.

Santa Pau

OLOT. Maria Reina

OLOT. Malagrida

OLOT. Escolapies

Argelaguer

Coincideixi dissortadament amb la situació en altres llocs de Catalunya, cosa que ve a confirmar - si calia - la ‘intencionalitat política’ d’aquest ‘oblit’.

Maresme

ANOIA

PENEDÈS SOBIRÀ

EMPORDANET [ Baix Empordà ] malgrat que - encara - s’hi pot caminar dret.

VALLÈS ORIENTAL

VALLÈS OCCIDENTAL

L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

En qüestió d’escoles TOTHOM n’ha vist almenys una al llarg de la seva existència, i és per això que en la tasca de recuperar la ‘memòria històrica’ , faig extensiva la petició d’ajuda a TOTS els ciutadans particulars, Ateneus, Casals de Cultura, grups de recerca, Arxius Històrics, ....

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario