jueves, 5 de marzo de 2015

SANT ESTEVE DE GUIALBES. VILADEMULS. ESCOLES DEL PLA DE L’ESTANY DISSENYADES ABANS DE LA DICTADURA FRANQUISTA.

L’escola de Sant Esteve de Guialbes, avui terme de Vilademuls es contruia l’any 1932, segons projecte de l’arquitecte Rafael Sánchez Echeverría

Construcció aïllada de planta rectangular desenvolupada en un sol nivell i coberta a quatre vessants. A la façana posterior hi ha adossats dos cossos de serveis. L'accés es realitza per les dues façanes laterals. Construïda amb murs portants que a les façanes són arrebossats i pintats, excepte el sòcol, que és de pedra. Interiorment s'estructura en dues aules amb els serveis i accessos als extrems.


Va ser construïda aproximadament l'any 1934 i inaugurada el curs 1935-1936. és l'escola pública del municipi de Vilademuls. En el mateix solar i en un cos apart hi ha l'edifici de cuina-menjador i sala d'actes del poble.

Esta clar que d’aquella època hi ha altres edificis escolars a la comarca del Pla de l’Estany, ens agradarà rebre a l’email coneixercataunya@gmail.com les vostres aportacions, amb almenys una imatge del centre i el nom, en el cas de que en tingueu coneixement la data en que s’aixecava, l’autor, i si ja no fa funcions d’escola, fins quan les va fer.

Llegia que també existeix encara l’edifici de l’Escola de Vilademuls, del que ens diu la descripció tècnica; Edifici de planta rectangular, estructurat en un sol nivell, amb la coberta a dues vessants i acabat de teula àrab. Els seus ràfecs són fets amb caps de biga de fusta treballada. Les façanes són arrebossades i pintades amb esquemàtics motius decoratius al voltant de les obertures. Interiorment s'estructura en dues aules amb accés independent des de l'exterior per mitjà de rampes. A cada extrem de l'edifici hi ha adossats dos cossos annexes destinats, en principi, a ús residencial.

Ens agradarà rebre una imatge a l’email coneixercatalunya@gmail.com d’aquest edifici que va ser construït per allotjar-hi l'escola pública del poble,i que segons llegia està actualment en desús, essent utilitzada esporàdicament com a casal del poble.

Demanem l’ajuda de TOTS els ciutadans de Catalunya, dels Ateneus, dels Casals de Cultura, de grups de recerca, dels Arxius Històrics, de ..

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentario:

  1. EL BLOG DELS ORGUES DE CATALUNYA

    http://catalonianpipeorgans.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar