lunes, 16 de marzo de 2015

QUE EN SABEU DE CAN GARAY A LES PLANES D’HOSTOLES?.

Cercava informació de Can Garay, l’hotel modernista de Les Planes d’Hostoles, i trobava un enllaç en el s’explica que Joan Soler i Pi , nascut en una masia de la Mota, municipi de Palol de Revardit, el juny de 1956, entrava a treballar a l'empresa Exclusives Garay de Les Planes d'Hostoles, acabats de fer els 18 anys, o sigui 1974, si no ens erren, aquesta empresa era un distribuïdor d'aliments congelats, gelats, iogurts i mantega, feina que Joan Soler i Pi , realitzava amb una furgoneta Ebro i més tard amb un camió Ebro BC-35 de 3.500 quilos de pes màxim autoritzat, carrossat amb caixa frigorífica i amb matrícula T-37XXX, que repartia els gelats de la casa Camy.


Em demanat informació a l’ajuntament de les Planes d’Hostoles, i a l’hotel Can Garay, relativa a la data en que s’aixecava aquest singular edifici, i qui en va ser l’autor. Quan confegíem aquest breu, m’havien contestat des de l’ajuntament que ‘no els consta el nom de l’arquitecte’, ens queda únicament esperar la resposta de Can Garay.

Faig doncs, extensiva la petició a TOTS els ciutadans particulars, Ateneus, Casals de Cultura, grups de recerca, Arxius Històrics, ....

L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

"Totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres". Lluís Companys i Jover (el Tarròs, municipi de Tornabous, 21 de juny de 1882 – Barcelona, 15 d'octubre de 1940), President de Catalunya, assassinat per la dictadora del general Franco.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentario:

  1. Segun mi suegro, que murio ya hace años, en esta casa fue utilizada durante la Guerra Civil como colonia infantil, para los niños refugiados de Barcelona, que en aquellas fechas intentaban sobrevivir a los bombardeos fascistas sobre la capital catalana. Mi suegro y dos de sus hermanos estuvieron viviendo en Can Garay un tiempo antes de pasar a Francia como refugiados. Durante ese tiempo uno de los tres hermanos murio en esa colonia infantil a causa de unas anginas.

    ResponderEliminar