jueves, 26 de marzo de 2015

ERMITA DE LA MAREDEDÉU DE LORETO. ULLDECONA. MONTSIÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava la solitària ermita de la Mare de Déu de Loreto d’Ulldecona; ens portava fins aquelles terres a la Maria Jesús Lorente Ruiz i a l’Antonio Mora Vergés, una dolorosa obligació familiar.


La descripció tècnica ens diu ; ermita situada a la sortida sud de la població, en el creuament entre el camí de l'Olivera i l'antiga carretera comarcal de Vinaròs. Edifici de planta rectangular, formada per una estància quadrada que comunica a l'exterior mitjançant dues portes laterals allindades. A la façana hi ha un finestral i un porxo delimitat per tres grans arcades de mig punt sobre pilars de secció quadrada. Té coberta de volta de creueria en el porxo, amb nervis sobre mènsules. El finestral de la façana està tancat per vidre i reixa; a sobre hi ha un escut del baró de Purroy. La teulada és a quatre vessants i amb ràfec sortit. Al centre de la teulada hi ha un campanar d'espadanya d'una obertura.

L'interior de la capella ha estat refet modernament amb una taula-altar i una imatge de la verge. Els murs són de maçoneria arrebossada excepte en les estructures portants i els emmarcaments de les obertures.

L'any 1966 l'edifici va ser restaurat, ja que es trobava en un avançat estat degradació.


Fotografia de Luis Itarte Vericat

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Antonioo Morsa Vergés

No hay comentarios:

Publicar un comentario