viernes, 13 de marzo de 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT CRISTÒFOL / MENNA DE LES PLANES D’HOSTOLES. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Coincidia amb l’alcalde , l’Eduard Llorà Cullet , quan ell sortia de l’Ajuntament, i nosaltres retratàvem l’església parroquial de les Planes d’Hostoles, advocada a Sant Cristòfol/Menna , ens saludàvem molt cordialment, i em recomanava quan li feia saber que venia a retratar l’escola pública, que ho fes també amb la de Cogolls, que en el seu dia havien fet els mateixos veïns.

Em sobtava no trobar gaire informació de l’església que segons llegia a la pàgina de l’Ajuntament va ser dinamitada pels soldats de l’Enrique Líster Forján (Ameneiro, La Coruña, 21 de abril de 1907 — Madrid, 8 de desembre de 1994).


L’edifici actual de l’església es va fer seguint el projecte de l’arquitecte Lluís Bonet i Garí (el Cros, Argentona, Maresme 1893 - Barcelona 1993) avalat per Pere Sacrest Dusol (1888-1972), propietari de la Dusol.

Llegia que a l’interior de l’església destaca el Crist en majestat (1987) que recrea un Crist barroc que hi hagué anteriorment conegut com “Lo Sant Cristo Gros”.

Xavier Valeri Colomí, li adjudica la cessió dels terrenys on s’aixecarà l’escola Sant Cristòfol, i fins el finançament de les obres. Em pregunto doncs, quin paper va tenir Tomàs Gelons Lladó, al que se li dedica una placa en agraïment per la donació dels terrenys ?

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/03/escola-sant-cristofol-de-les-planes.html
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/05/07/pere-sacrest-empresari-mecenes/560786.html
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/05/07/final-dun-sistema-vida/560788.html

Quan a Sant Cristòfol /Menna us deixo l’enllaç a l’església homònima de Cogolls.
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/03/sant-cristofol-menna-de-cogolls-les.html

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentario:

  1. No estareu confonguent GELONS amb RECOLONS que era el sogre del Sr Pere Sacrest Dusol?

    ResponderEliminar