lunes, 27 de marzo de 2017

IN MEMORIAM DELS ESGRAFIATS DEL CARRER DE LA CARITAT DE PALAFRUGELL.

Joan Badia Homs (Palafrugell , l’Empordanet, Girona, el 9 de maig de 1941 ) té un currículum impressionant : https://www.racba.org/es/mostrarcurriculum.php?id=513

I malgrat això el seu treball "Els esgrafiats barrocs del carrer de la Caritat". Programa de Festa Major. Palafrugell. 2005. No ha tingut cap ressò.

Joan Badia Homs, constata que passats 2100 anys continuen essent certes aquelles paraules de Jesús ; «cap profeta no és deshonorat sinó a la seva pàtria i a casa seva»

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar fotografies on s’aprecien els esgrafiats que adornaven les cases de números 62 i 64 del carrer de la Caritat de Palafrugell.




http://palatiofrugelli.blogspot.com.es/2010/12/els-esgrafiats-barrocs-de-can-frigola.html

http://www.raco.cat/index.php/EBE/article/view/285218

Està clar que aquesta tècnica de dibuix que consisteix en fer incisions o gratar amb una eina especial anomenada estilet, sobre el cos de l'objecte o paret, en la part superficial, de manera que quedi al descobert la capa inferior, no la coneixia – ni practicava – tothom que es dedicava a fer de pintor decorador, ni al segle XVIII, ni en l’actualitat. Per confirmar-ho d’ençà del traspàs de Ferran Serra i Sala ‘Ferdinandus Serra’ (Barcelona, 1905 - 1988) , i més tard de Jaume Amat i Bargués (1924-2003), tenim únicament constància de l’Antoni Sabaté i Aguilera i el Joan Padró i Escudé.

L’autor dels esgrafiats dels números 62 i 64 del carrer de la Caritat de Palafrugell, no va ser ‘desconegut’, com tampoc el mestre d’obres que aixecava la casa.





Alhora que felicitar als autors d’aquesta desinformació, reclamem de les Administracions Públiques Catalanes, passats 40 anys de la mort del sàtrapa, que ‘es mullin’ per Catalunya', i deixin de practicar el ‘laissez faire, laissez passer’ , que ja toca.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario