lunes, 20 de marzo de 2017

VILLA MERCEDES. SANT JULIÀ DE VILATORTA. OSONA. CATALUNYA

Rebia unes bellíssimes fotografies del Joan Dalmau Juscafresa de la casa dita Villa Mercedes – els noms en castellà es posaven com deia ‘el rei mentider ‘ perquè nunca fue la nuestra lengua de imposición
https://www.youtube.com/watch?v=QACAShjAT40

El Mapa de Patrimoni de Sant Julià de Vilatorta ens diu; edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa, un pis i golfes, obra de l’arquitecte Enric Ferran Josep Lluís Sagnier i Villavecchia, marquès de Sagnier (Barcelona, 21 de març de 1858 – ídem, 1 de setembre de 1931)


La coberta és formada per dos carenes perpendiculars, que formen una teulada a vuit vessants, amb teula plana. Les façanes són de totxo lligat amb ciment, arrebossades i pintades de color terrós. El portal d'entrada és d'arc de mig punt, emmarcat amb motllura sobresortint. Per sobre del portal, hi ha una balconada ornamentada amb elements petris i, a les golfes s'obre un petit òcul, també ornamentat amb elements petris. Les obertures són rectangulars, emmarcades amb motllures sobresortints, i es disposen regularment a les façanes. En destaca l'estil afrancesat i neorrococó del conjunt.

Continua ‘ En Venda’ com ho estava en la darrera visita :
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2015/04/villa-mercedes-sant-julia-de-vilatorta.html

Es deia per aquestes contrades ‘ Gurb i Tona, el millor de l’Osona, i per triar Sant Julià ‘.

No hay comentarios:

Publicar un comentario