viernes, 31 de marzo de 2017

QUE EN SABEU DE CAN PETU (CASA PERE PONT) . BEGUR. L’EMPORDANET

El Joan Dalmau Juscafresa és un enamorat de la comarca de l’Empordanet i de Catalunya, i li agradaria que TOT el patrimoni històric i/ artístic pugues ser consultat en línia.

Dissortadament però, passats llargament 40 anys de la mort del sàtrapa, des de les administracions ‘ democràtiques’ catalanes, no s’ha fet gaire bé res en aquest sentit.

A la Catalunya interior, a les terres del ‘ forat negre’, la Segarra, la Conca de Barberà, El Ripollès, els Pallars, la Cerdanya, l’Urgell sobirà,... s’ha patit – i es pateix – una fortíssima caiguda demogràfica, i en situacions de quasi supervivència, s’entén que les ‘qüestions culturals, patrimonials i/o artístiques’ , no siguin les del màxim interès.
Insistíem en que les actuals Administracions públiques catalanes superiors, Consell comarcal, Diputació, Generalitat, haurien de fer-se càrrec d’aquesta tasca de documentar el patrimoni històric i/o artístic existent en els municipis que no compten amb la força demogràfica i/o econòmica suficient.

No és aquesta però, la situació de Begur, de Palamós, de Palafrugell, ... , ni la de tants i tants pobles del litoral, que disposant de recursos econòmics i tècnics, no han fet tot el que calia esperar de forces i persones que es qualifiquen de democràtics i de catalans.

Tot el que trobava de CAN PETU (CASA PERE PONT) era ;


En Pere Pont Puig, promotor de la casa, va emigrar a Ponce (Puerto Rico) on es va dedicar al comerç. Cap informació de la data de naixement i traspàs del promotor, perque?

En retornar a Begur es va fer construir, l’any 1889, una casa senyorial per viure amb la seva esposa Joaquima Carreras i la seva família. Qui en va ser el constructor?.

Trobava aquestes ‘fonts’ en línia :

http://www.begur.cat/web/cat/pagina.php?pare=4014

http://www.begur.cat/web/dmdocuments/POUM/doc_escrita/V5_bens.pdf

http://km369.blogspot.com.es/2014/06/la-ruta-dels-indians-de-begur.html

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Begur

Agrairem la col•laboració a l’email coneixercatalunya@gmail.com dels begurencs, begurenques en la tasca de ‘recuperar’ la memòria històrica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario