viernes, 31 de marzo de 2017

SORTIDA PER LA CONCA DE BARBERÀ A LA RECERCA D’EDIFICIS ESCOLARS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA.

Quan començàvem a documentar els edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, teníem clar que el tema no suscitaria passions; als partidaris – que son molts encara – d’aquella dictadura, ja els està bé que el sàtrapa i el seu regim s’enduguin el mèrit de tot el que es va fer abans de la seva època de foscor, contràriament moltes persones que es tenen per democràtiques, no troben necessari reivindicar l’acció política de la Mancomunitat de Catalunya, i més tard la de la Generalitat de Catalunya durant el breu miratge de llibertat que va suposar la II República, enderrocada per la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco.

Deixem constància - cal fer-ho i és de justícia – que quan visitem els pobles i ciutats de Catalunya en la nostra recerca, trobem persones que ens manifesten el seu desacord amb la inacció dels seus representants politics pel que fa a recuperar la memòria històrica.

També hem deixat constància d’aquells batlles i/o regidors que han contestat els nostres missatges, facilitant-nos imatges i dades. Malgrat son dissortadament pocs, ens confirmen que no TOTHOM està en la política per fer diners.


Indret on estava l’escola Pública de l’Albió ensulsiada per eixamplar el carrer. Llorac. Conca de Barberà. Tarragona


Escola Pública de Llorac. Conca de Barberà. Tarragona


Escola Pública de Savallà del Comtat. Conca de Barberà. Tarragona


Escola pública de Segura. Savallà del Comtat. Conca de Barberà. Tarragona

Hi havia escoles a Conesa, Tarragona? En teniu imatges?.

Hi havia escoles a les Piles de Gaià, Tarragona?. En teniu imatges?

Hi havia escoles a Biure de Gaià,Tarragona?. En teniu imatges

Ens agradarà rebre-les a l’email coneixercatalunya@gmail.com

En el tema concret dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, està clar que el feixisme no tenia – ni té avui tampoc – cap interès en facilitar l’accés a l’educació; cal recordar que la seva tesis es fonamenta en l’existència d’unes elits que ‘condueixen’ l’existència de la comunitat.

Sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca, Catalunya us en deurà una.

No hay comentarios:

Publicar un comentario