viernes, 10 de marzo de 2017

CASA SENYORIAL MONTAL. SANT PERE DE RIUDEBITLLES. EL PENEDÈS SOBIRÀ.

Retratava la Casa Montal, a la Plaça de les Eres, 3 de Sant Pere de Riudebitlles, al Penedès sobirà.


El Mapa de Patrimoni té una minsa informació; casa de planta baixa i pis amb pati posterior, fent cantonada. La façana conserva una bonica balconada amb dos finestrals amb marcs de formes corbes i decoració floral i un interessant coronament ondulat amb remat floral. Els extrems presenten cràters florals. El lateral dret de la casa conserva també els finestrals amb marcs corbes i decoració floral.

Patrimoni Gencat ens diu; casa de planta baixa i pis amb pati posterior, fent cantonada. La façana conserva una bonica balconada amb dos finestrals amb marcs de formes corbes i decoració floral i un interessant coronament ondulat amb remat floral. Els extrems presenten cràters florals. El lateral dret de la casa conserva també els finestrals amb marcs corbes i decoració floral

Cap dada del promotor, tampoc de l’autor d’aquest edifici. Si hem de creure el que diuen - o no diuen - els ‘registres oficials’, la quasi totalitat d’edificis de Catalunya, els aixecaven enginyers, arquitectes, i/o mestres d’obres ‘desconeguts ‘, que curiosament aconseguien fer-ho sense que ningú se’n adones.

Aquesta desinformació és un èxit més del període franquista, cal reconèixer-ho com estímul per a posar-hi remei.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario