Retratava la façana de l'església de Masarbonès , dedicada a Sant Bartomeu , que es troba documentada des del segle XVIII, concretament des del 1787. Això ens fa pensar que s’aixecava amb els ‘diners d’Amèrica’ , el darrer miratge del REINO DE ESPAÑA abans de la catàstrofe econòmica a la que ens ha abocat l’estultícia i la corrupció de les elits politiques
La descripció ens diu ; Església d'una nau adossada per un costat de la façana a un habitatge de la plaça.
La façana, que s'obre als peus de l'edifici, té centrada la porta d'accés, d'arc escarser i dovelles de pedra. A la part superior s'obre una petita finestra vertical. El senzill conjunt és coronat per una espadanya d'obertures d'arc de mig punt, dues que contenen les campanes i una tercera, més petita, de funció ornamental.
La construcció és de paredat amb carreus de reforçament als angles. La façana es troba arrebossada i pintada.
Ens manquen les dades del mestre d’obres i/o arquitecte ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com
M’expliquen que encara s’hi diu missa un cop al mes, atén l’església el rector de Santa Maria de Vila-rodona, població de la veïna comarca del camp sobirà de Tarragona.
Retratava també l’edifici que havia acollir l’escola abans de la dictadura franquista, aixecat a torn de Vila per veïns.
Anem completant la relació d’edificis religiosos del Penedès jussà:
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2017/06/edificis-religiosos-la-comarca-del.html
Sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca, també els adolescents i joves als que dissortadament això de la ‘cultura’ – sobretot de la ‘pròpia- els sembla una pèrdua de temps. Aquest ‘ semenfotisme’ és un dels èxits del feixisme i del cleptofeixisme que cal reconèixer, i per descomptat combatre, ja sabeu allò de ‘qui perd la memòria, per l’ identitat’, oi?.
Tota la informació que anem recopilant és d’ús públic SENSE restriccions.
Ens agradaria que els mitjans de comunicació, almenys els catalans, publiquessin alguns dels nostres posts, entenem però, que llibertat i empresa sovint son conceptes antagònics.
No hay comentarios:
Publicar un comentario