Els ponts del ‘diable’ son una tradició, tant a casa nostra, com a la resta de països d’influència catòlica del nostre entorn. Tenen al darrera un transfons complex, sovint força antisistema. El títol del Sant Pare de Roma és ‘SUMME PONTÍFEX’, i té una relació directa amb la bona fama dels constructors de ponts en època romana. El fet que el ‘maligne’ s’incorporés al sector de la construcció justament amb aquestes infraestructures s’explica en clau d’oposició a l’Església Catòlica Romana. Quan es desconeix l’autoria d’un treball i/o projecte s’acostumà a adjudicar-li a ‘l’Àngel blau’.
No és aquesta l’explicació però pel que fa a la ‘Villa Paquita’ que s’aixecava l’any 1919; malgrat no consta cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte, i sou pregats d’ajudar-nos a completar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com ; curiosament llegia que el promotor era ‘la família’ Turon Bayer – Cardeu no deixa de sorprendrem, els permisos no es feien ad personam ? - . Si teniu informació del nom propi, i dels cognoms de la persona que demanava el permís sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com
La descripció tècnica ens diu : Habitatge de planta baixa, pis i coberta a dues vessants. La façana principal està composta d'esgrafiats amb motius vegetals i florals i figurats. La composició és simètrica. El portal d'entrada té una petita marquesina. El capcer és de forma piramidal truncat, l'obra presenta un gran caràcter noucentista.
L’any 1990 el consistori es fa amb la propietat de la casa, que donarà aixopluc al Patronat Municipal de Cultura , al Punt d’Informació Juvenil El Puntal , l’Oficina del Consorci per a la Normalització Lingüística de Cardedeu, i a diferents entitats de Cardedeu.
S’ha modificat el jardí, i s’hi ha construït una pista de ball.
No hay comentarios:
Publicar un comentario