martes, 7 de mayo de 2013

S.I.RESIDENCIA LA VILA D’OLESA DE MONTSERRAT

Em cridava l’atenció la casa de número 33 del carrer d’Alfons Sala.



Del promotor, llegia que havia estat la casa del metge –únicament se’n recorda el cognom, Perpinyà -, del mestre d’obres i/o arquitecte, l’edifici s’aixecava l’any 1930, ni un trist mot. Ens agradarà saber totes les dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La descripció tècnica ens diu : Edifici destinat a habitatge unifamiliar situat entre mitgeres ( i amb un petit pati posterior) en una cantonada de l'eixample. En destaquen les façanes, d'inspiració clàssica, i el treball en estuc.

Consta de planta baixa més planta pis, coronat amb terrassa. Té l'entrada per la mateixa cantonada, amb un tram de façana estret on hi ha el portal (amb arc escarser) i un balcó amb un ampli finestral modulat en tres parts, separades per columnes dòriques.

Les altres dues façanes estan composades amb finestres d'arc escarser a planta baixa i balconeres individuals, amb interessants forjats, al pis superior. La part superior, sota la cornisa on parteix ja el terrat, es remata amb un ampli fris decorat amb garlandes fetes d'estuc.

L'interior, que ha estat adaptat com a residència geriàtrica, ‘S.I.RESIDENCIA LA VILA’ manté força bé algunes de les característiques arquitectòniques originàries.

Sou pregats d’ampliar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Recordeu sempre que Catalunya , i Olesa de Montserrat, NOMÉS ens té a nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario