domingo, 5 de mayo de 2013

EL MODERNISME ‘ANÒNIM’ A OLESA DE MONTSERRAT.

No trobava cap dada del promotor, ni del mestre d’obres i/o arquitecte que aixecaven al voltant de 1930, aquesta casa unifamiliar de planta baixa, situada a la cantonada entre els carrers Alfons Sala i Barcelona d’Olesa de Montserrat.



La descripció tècnica ens diu que es tracta d'un edifici que adopta la forma d'un petit xalet, amb un estret jardí davanter, que resol de manera elegant un xamfrà de l'eixample, tot mantenint el caràcter propi dels anys 1920-30.

D'un estil poc definit, l'originalitat del conjunt es troba en l'orientació centrada en l'eix que marca el portal de la tanca, a l'angle del xamfrà.

Les façanes tenen grans finestrals; el de la cantonada partit per una columneta. Sota el ràfec de la teulada una mena de fris fet de rajoles ressegueix les façanes. També és interessant el mur de tancament exterior, que segueix un ritme de formes corbes d'inspiració vagament modernista.

Sou pregats de fer-nos saber qualsevol dada d’aquesta casa, i/o del Patrimoni Històric de Catalunya, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario