miércoles, 1 de mayo de 2013

L’ENCANT DEL PASSEIG JOAN BRUDIEU DE LA SEU D’URGELL


El passeig porta el nom de Joan Brudieu, que va ser mestre de capella de la Catedral d’Urgell i és considerat un dels millors músics de tot el Renaixement català. 

Al començament del Passeig, al costat de la Plaça de Catalunya i el carrer de Sant Ot, trobem una font i un avet de grans dimensions i al final del Passeig, al Carrer Mare Janer, La Fundació Sant Hospital, el Centre Cívic i la Residència de la Sagrada Família d'Urgell.


Tot passejant ens podem adonar que els arbres plataners del Passeig,  centenaris, col·locats en tres fileres a banda i banda i al centre, regats per tres canals que travessen tot el Passeig, a l’estiu ens poden proporcionar  un bon respir a la calor, ja que són tan immensos i estan tan atapeïts de fulles que no deixen passar ni un sol raig de sol i tot el passeig queda en penombra. Hom pot gaudir d’una fresca desitjada tot assaborint un bon gelat.

També trobem un quiosc i un bar amb terrassa. A més, a partir de la primavera també s'hi poden trobar dues gelateries que estan obertes fins ben entrada la tardor. Actualment el bar encara no ha obert.

 Cada any el 17 de gener, el dia de Sant Antoni Abat hi té lloc una escudellada o calderada dins la festa dels Tres Tombs. També és un dels llocs de pas de la processó de la Seu d'Urgell i les cercaviles. A més de les parades de Sant Jordi, de la Festa Major i la fira de Sant Ermengol.

A l’època que estem dóna goig contemplar els arbres i veure com comencen a brollar les fulles fins a quedar totalment enganxats els uns amb els altres com si es volguessin donar la mà.

 Rosa Ventura Cutrina 

No hay comentarios:

Publicar un comentario