lunes, 20 de mayo de 2013

ESCULTURA DE SANT JOSEP DE CALASSANÇ A L’ESGLÉSIA DE SANTA ANNA DE MATARÓ

Anàvem el Tomàs Irigaray Lopez , i l’Antonio Mora Vergés, pel nucli ‘antic’ de Mataró, fèiem temps perquè haiviem demanat un plànol a la Guardia Urbana, i ens deien que no els facilitaven aquesta mena de material, i que ens havíem d’esperar fins a les 10,00 del mati en que obria l’Oficina d’Informació i Turisme.



Ens cridava l’atenció una imatge – literalment penjada – en un costat de l’església de Santa Anna, ens expliquen que va ser esculpida per Jordi Puiggalí i Clavell (Mataró, 1922); avui dilluns, festiu a Barcelona, els servidors culturals no estan actius, sovint faig servir l’expressió ‘ Generalitat de Barcelona’ , perquè també a Catalunya es va acabar imposant el model cefalòpodic, del que ens queixem – i amb raó – en relació al REINO DE ESPAÑA. Sou pregats de confirmar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com l’autoria d’aquesta escultura que representa al fundador de les Escoles Pies.

L’oficina d’informació i Turisme ens facilitava tota mena d’informació, i ens feia avinent que disposen d’uns equips de la mida d’un telèfon mòbil, que GRATUÏTAMENT us permetran fer una visita audioguiada pel Patrimoni Històric i Cultural del centre de la Ciudad de Mataró.

Trobava a faltar un Catàleg de Patrimoni consultable en línia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario