En el camí a Sant Sadurní de Collsabadell, retratava al Josep Olivé Escarré, a una prudent distància – hi havia gossos sense lligar - d’aquest aïllat de planta quadrangular que prové de la reforma i ampliació de l'antiga masia de Can Prat. En el fogatge de 1553 apareix esmentat "en Prat" dins el poble de Collsabadell, que forma part actualment del terme municipal de Llinars.
La casa actual és fruit d'una reforma i ampliació de finals del segle passat, amb elements formals i decoratius que són representatius del llenguatge eclèctic, ens agradarà tenir noticia del mestre d’obres i/o arquitecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Al voltant hi ha altres edificis de caràcter agrícola. Es distingeixen tres cossos, el central sobresurt un pis més. Tots dos estan coberts amb teulada a doble vessant. Els laterals tenen una galeria oberta al pis. Les dues façanes tenen un capcer de perfil sinuós i una distribució simètrica d'obertures. La façana està flanquejada per dues torres de planta quadrada i cobertes a quatre vessants.
El rellotge que dona a la façana del cementiri a l’església de Sant Sadurni de Collsabadell, té una bonica llegenda ‘ em mou la llum ‘ , a nosaltres – esperem que fins al darrer alè – ens mou l’amor a Catalunya.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario