miércoles, 11 de febrero de 2015

EL FARAÒNIC PANTÀ DEL CATLLAR. TARRAGONÈS. CATALUNYA.

M’arribava fins al pantà del Catllar, obra faraònica que s’aixecava coincidint curiosament amb la mort del ‘ faraó’ l’any 1975.



Sembla que estava preparat per emmagatzemar l’aigua del trasbalsament del riu Ebre a Tarragona, trasbalsament que finalment no es duria a terme.

Us deixo un enllaç en el que podreu veure’n més imatges
http://sergi1907.blogspot.com.es/2012/12/embalse-de-el-catllar.html

Llegia en relació al riu Gaià; riu de les comarques de Tarragona. Neix prop de Santa Coloma de Queralt, als contraforts de la Depressió Central, recull les aigües de les serres de Brufaganya i de Serra de Queralt. Creua la Serralada Prelitoral Catalana, més concretament el Bloc del Gaià, i passa pel davant del conjunt cistercenc del monestir de Santes Creus. Travessa la Serralada Litoral per l'estret del Cardenal, en el qual s'hi ha construït el pantà del Catllar, inaugurat el 1975. Les seves aigües van destinades a la indústria petroquímica del Camp de Tarragona.

Prop del pantà retratava un edifici ‘peculiar’ del que en desconec fins el nom, ho demanaré a l’Ajuntament del Catllar, ultra sol•licitar ‘urbi et orbe’ la col•laboració de la ciutadania.


Enlloc trobava tampoc cap dada relativa als tècnics que aixecaven aquesta infraestructura, d’una i altra qüestió ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario